tiistai 12. huhtikuuta 2016


12.4.2016

Jännitystä ilmassa

Reilu puoli vuotta opiskeltu hankeosaamista ja pian on aika esitellä hankesuunnitelmia seminaarissa loppuviikosta. Opiskelijoita tuntuu jännittävän, mutta kyllä minuakin. Mitenhän oppi on mennyt perille? Onko ohjelmallisuus hallussa ja oikeat rahoituskanavat? Entä onko tavoitteet selviä ja toimenpiteet realistisia? Entäs kustannusarvio ja ymmärretäänkö Flat Rate?

Kyllä vaan, näin uskon. Opiskelijat ovat ahertaneet ja varsinkin työssäoppimisen kautta käsitteet ja asiat ovat saaneet konkreettisen muodon ja sisällön. On hienoa nähdä ja kuulla esityksiä, joista osa on kuvitteellisia mutta aika monen kohdalla oikeita hankkeita, joille haetaan rahoitusta.  Tänä keväänä on myös RAY:n rahoitusmahdollisuudet tulleet  tutuiksi ainakin parille opiskelijalle. On kiva nähdä kuinka monet hankkeet lähtevät liikkeelle. Joskus vie aikaa,  että opiskelija voi hyödyntää oikeasti hankesuunnittelun osaamistaan. Mutta onnistumisia tulee. Viimeisin esimerkki oli aloittavan naisyrittäjän investointihankehakemus leaderille. 

Parin viikon päästä tulevat uudet "hankekokelaat" eli uusi hankeosaajavalmennus käynnistyy. Osallistujia on niin etelästä kuin pohjoisesta eri alojen osaajia. Joillakin on jo kokemusta hanketoiminnasta mutta osalle aivan uutta. Heille aion painottaa verkostoitumisen merkitystä. Nyt koulutuksen aikana on hyvä tehdä sen eteen töitä. Työssäoppiminen on ollut siihen mainio paikka mutta kyllä infotilaisuuksiin ja seminaareihin  osallistuminen myös edesauttaa verkostoihin pääsemistä.  

Olisin iloinen jos te, joilla on onnistumisen kokemuksia, kertoisitte niistä. Hyvää kevättä kaikille, odotellaan lämmintä kesää.Ei kommentteja: