tiistai 4. lokakuuta 2016

Lokakuun lumoa ja syksyn satoa

Lokakuu toi tullessaan kuulaat pakkasyöt ja työrintamalle uusia haasteita. Maaseudun kehittäjän erikoisammattitutkinnon perusteet uudistetaan ja minua pyydettiin työryhmän sihteeriksi. Vau...ihanaa päästä vaikuttamaan uudistamiseen. Hanketyönkin ilon ja motivaation lähde on kehittäminen, uudistaminen ja kyky saada tuloksia aikaan. Viimeksi juttelimme lähikoulutuspäivillä siitä millainen on hyvä hankevetäjä/projektipäällikkö. Sellainen, joka hallitsee käytännön toteuttamisen, talousasiat, johtamisen sekä on hyvä verkostoitumaan ja jolla on hyvät sosiaaliset taidot. Moniosaaja täytyy olla.

Tämä minullekin tarjottu tehtävä on projektiluontoinen. Sillä on budjetti, aikataulu ja tuloksia pitää saada aikaan. Tavoitteena on saada tutkinnon perusteisiin valinnaisuutta. Oma tavoitteeni on myös se, että tutkinnosta saataisiin niin kiinnostava, että sitä toteutettaisiin eri puolilla Suomea. Ja myös hakijoita olisi runsaasti. Tutkinnon järjestämisoikeuksia on kyllä monellakin oppilaitoksella, mutta ei koulutusta. Maaseutu tutkinnon nimessä voi hämmentää. Kuitenkin maaseudun toimintaympäristö voi olla hyvin monimuotoinen ja korkeaa teknologiaa hyödyntävä. Hanketoimintaa tehdään niin kaupungeissa kuin maaseudulla. Eu:n näkökulmasta taitaa olla niin, että lähes koko pohjoinen Suomi kuuluu maaseutuun. Ei siis anneta nimen hämätä.

Tälle projektille perustetaan työryhmä, joka on vielä avoin. Nyt odottelen neuvottelujen jatkumista opetushallituksen Annen kanssa. Sitä ennen pohdiskelen ja kerään lisätietoa ja näkemyksiä siitä mihin suuntaan tutkintoa pitäisi kehittää. Mielelläni otan vastaan ajatuksia tutkinnon uudistamisesta
Niin ja toivon opiskelijoille intoa tehdä hankesuunnitelmia sillä tutkintotilaisuus lähestyy. 

.
Ei kommentteja: